Obchodní podmínky, vrácení zboží, reklamační řád

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě Sport-MB.cz a vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího (dodavatel), kterým je provozovatel Mirek Hušák, se sídlem Erbenova 704, 293 01 Mladá Boleslav, IČ: 66993822 a kupujícího (zákazník, spotřebitel).
Provozovatel je plátcem DPH.

Kupní smlouva

Před odesláním objednávky si pozorně přečtěte nákupní řád. Dokončením objednávky a jejím odesláním kupující stvrzuje, že je obeznámen a souhlasí s obchodními podmínkami a reklamačním řádem.

Všechny ceny uvedené v internetovém obchodě jsou konečné, avšak bez připočítané ceny za dopravu ("Dopravné"). Dopravné je v určitých případech zdarma (viz. ceník dopravy).

Uskutečněním objednávky zákazníkem vzniká kupní smlouva. Přijetí kupní smlouvy prodávající potvrdí informativním emailem, na vznik smlouvy však toto potvrzení nemá vliv. Vzniklou smlouvu (včetně dohodnuté ceny) lze měnit nebo rušit pouze na základě dohody stran nebo na základě zákonných důvodů.

Prodávající si vyhrazuje právo zrušit objednávku nebo její část v těchto případech: zboží se již nevyrábí, nedodává, není již dostupné nebo se výrazným způsobem změnila cena dodavatele zboží.

U doručeného zboží bude přiložen daňový doklad (doklad o koupi), popř. vyplněný záruční list.

Rozpor s kupní smlouvou

V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou (dále jen „rozpor s kupní smlouvou“), má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou; není-li takový postup možný, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny věci nebo od smlouvy odstoupit. To neplatí, pokud kupující před převzetím věci o rozporu s kupní smlouvou věděl nebo rozpor s kupní smlouvou sám způsobil.

Při odmítnutí zásilky zákazníkem, případně jeho nevyzvednutí na výdejním místě přepravce, může prodávající po kupujícím požadovat finanční náhradu za vynaložené prostředky pro uskutečnění přepravy.

Odstoupení od smlouvy

Odstoupení od koupi je možné do 14 dnů od převzetí zboží. Je nutné dodržet následující podmínky:

  • Zboží musí být v původním nepoškozeném a neporušeném obalu
  • Zboží musí být nepoužité a nepoškozené
  • Zboží musí být kompletní, s veškerým příslušenstvím a s originálním dokladem o koupi (záručním listem)                                     
  • Zboží nám doručte nebo zašlete doporučeně a pojištěné (na jeho prodejní cenu). V žádném případě ho neposílejte na dobírku, nepřijmeme ho z důvodu překontrolování obsahu.

Peníze Vám zašleme nazpět formou peněžní poukázky nebo na účet. V případě nedodržení výše uvedených podmínek nebude odstoupení od koupi akceptováno a zboží bude vráceno zpět na náklady zákazníka.
Při výměně zboží iniciované zákazníkem (např. jiná než objednaná velikost, varianta nebo barva) hradí dopravu zákazník.

Ochrana osobních údajů

V průběhu objednávkového procesu budete vyzváni k vyplnění kontaktních a dodacích údajů, které jsou podmínkou úspěšného vyřízení objednávky a dodání zboží. Vaše údaje nebudou poskytnuty dalším osobám.

Vaše kontaktní údaje a e-mailová adresa zůstanou registrovány v naší databázi. Na Váš e-mail Vám budeme posílat informace o nových produktech a akčních nabídkách v našem e-shopu, ne však častěji, než 1 krát měsíčně. Pokud budete chtít vyřadit Vaše údaje z naší databáze, můžete tak učinit vždy pomocí odkazu na konci zaslané informační novinky (newsletteru), případně kdykoliv písemně nebo elektronicky na adresu našeho obchodu.
Více o ochraně osobních údajů zde.

Reklamační řád

Záruční doba na nové zboží je 24 měsíců. Záruka se vztahuje na výrobní a materiálové vady. Nevztahuje se na vady vzniklé špatnou manipulací, neodbornou opravou či montáží, běžným opotřebením, nesprávným použitím či nesprávným skladováním.

Zákazník může uplatnit reklamaci v době záruční doby, pokud:

  • Jde o vadu odstranitelnou
    Zákazník má právo na bezplatné, řádné a včasné odstranění vady, právo na výměnu vadného zboží nebo vadné součásti, není-li to vzhledem k povaze vady neúměrné, a není-li takový postup možný, právo na přiměřenou slevu z kupní ceny nebo odstoupit od kupní smlouvy
  • Jde o vadu neodstranitelnou, bránící řádnému užívání zboží. Zákazník ma právo na výměnu vadného zboží nebo odstoupit od kupní smlouvy.
  • Jde o vady odstranitelné vyskytující se ve větším počtu nebo opakovaně a bránící řádnému užívání zboží. Zákazník má právo na výměnu vadného zboží nebo odstoupit od kupní smlouvy
  • Jde o jiné vady neodstranitelné a nepožaduje-li výměnu věci, právo na přiměřenou slevu z kupní ceny nebo odstoupit od kupní smlouvy

V případě reklamace odešlete zboží očištěné s popisem závady a kopií prodejního dokladu na naši adresu.

Před odesláním je lepší se s námi spojit, někdy postačí jen rada.

Běh lhůty pro vyřízení reklamací je pozastaven v případě, že prodávající neobdržel veškeré podklady potřebné pro vyřízení reklamace (části zboží, jiných podkladů apod.). Prodávající je povinen si vyžádat doplnění podkladů od kupujícího v nejkratší možné době. Lhůta je od tohoto data pozastavena až do dodání vyžádaných podkladů kupujícím.

Veškeré reklamace se řídí dle ustanovení zákona č. 40/1964 Sb., Občanský zákoník, č. 513/1991 Sb. a z.č. 634/1992 Sb., Zákon o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Zákon“) a vztahuje se na spotřební Zboží (dále jen „Zboží“), u něhož jsou v záruční době uplatňována práva Kupujícího z odpovědnosti za vady (dále jen „Reklamace“).

 

Další informace:

Průvodce, jak nakupovat v tomto obchodě

Rady a tipy, jak správně vybrat výbavu

Ceník přepravy zboží, způsoby doručení

Ochrana soukromí a soubory Cookies

 



Naše služby

DOPRAVA ZDARMA
nákupu nad 3000,-

Outlet výprodeje
KAMENNÁ PRODEJNA
Osobní a individuální přístup k zákazníkovi
Nákup bez registrace
Kvalitní vyzkoušený sortiment
POTŘEBUJETE PORADIT?
Info, jak si vybrat >
...nebo po objednání
ZAVOLÁME.
Více info >>

Rychlý kontakt

Dotazy volejte:
+420 739 170 400
info@sport-mb.cz
Kontaktní formulář a
adresa obchodu
>>

Výprodej

Tyto internetové stránky používají soubory cookies. Více informací zde.